Tervetuloa kotisivulleni!Valmistan kaisla- ja pajuliinoja kangaspuilla kutomalla sekä punon kaislalla koreja ja hattuja. Pajulla punon mm. köynnöstukia.

KUVIA TUOTTEISTANI
  


Söderling Soile Tmi
Kaanapantie 19
62570 Särkilä
040-5693416
soile.soderling@hotmail.com


Aloitin toiminnan v.1998. Valmistan kaisla- ja pajuliinoja kangaspuilla kutomalla. Loimilankoina käytän pellavalankaa, kalalankaa tai paperilankaa. Punon kaislalla koreja ja hattuja. Pajulla punon mm. köynnöstukia.

Kaislat kerään kesä-heinäkuun vaihteessa järvestä "nyhtämällä". Kaislat irtoavat tietynajan juuritupestaan melko helposti.Kuivatan kaislat ritilöiden päällä isoissa nipuissa n. 1-2kk. Ne täytyykuivattaa hitaasti, jotta ne samalla sitkistyvät. Kuivatuksen jälkeensiirrän ne varastoon, jossa ne eivät saa kostua.Ennen kutomista tai punomista kostutan ne suihkuttamalla, annan kostuamuutaman tunnin ja pyyhin puhtaaksi. Vasta sen jälkeen ne ovat valmiita käsiteltäviksi.

Pajut kerään syksyllä, talvella tai keväällä, silloin kun niissä ei ole lehtiä. Kuivatan myös pajut ennen kutomista.

Myyn tuotteitani markkinoilla,messuilla ja erilaisissa tapahtumissa. Kotona minulla on työhuone japieni myymälä vanhaan navettaan kunnostetuissa tiloissa. Myymälä onauki sopimuksen mukaan, kannattaa siis soittaa ennen kuin tuleekäymään. Työtilani on Evijärvellä Särkikylässä, n.10 km keskustasta.

TERVETULOA OSTOKSILLE!

www.sara-taito.fi © 2010 Söderling Soile Tmi